In sezonul de reproducere, un mascul poate sa monteze 4 femele pe zi (2 dimineata si 2 dupa amiaza) cu un repaus de 1—2 ore intre doua monte. Dupa 3 zile de monta repetata, repausul se mareste la 24 ore. De mare insemnatate este pregatirea montei, operatiune ce consta in urmatoarele masuri: cu 15 zile inainte de monta se mareste ratia de furaje concentrate (masculului i se adiministreaza in spe­cial ovaz); reproducatorii sint supusi unei atente examinari sanitare, indepartinduse exemplarele bolnave (organele geiiitale se controleaza cu mare atentie, pentru a nu prezenta semne de spirochetoza sau sifilis); — indepartarea vaselor de hrana si apa din boxa masculului, in care are loc monta si examinarea peretilor scotind eventualele cuie, aschii sau alte obiecte ascutite.